Onderhoud

Als er een mooie tuin is aangelegd, is het ook de bedoeling dat dit zo blijft. Bij het onderhouden van een tuin komt heel veel kijken. Wie denkt dat onkruid wieden en snoeien voldoende zijn om een tuin er goed uit te laten zien heeft het mis. Verschillende planten hebben specifieke kenmerken waar rekening mee gehouden moet worden bij de verzorging.

Om te zorgen dat uw beplantingen op de juiste manier verzorgd wordt, is het belangrijk dat ze op vakkundige wijze onderhouden worden. Het is van levensbelang dat ze in de juiste tijd van het jaar gesnoeid worden en ook op de juiste manier. Een tuin kan nog zo mooi aangelegd zijn, maar alleen als die tuin goed onderhouden wordt zal hij mooi blijven.

Zo heb je verschillende soorten vormen van onderhoud:

Jaarlijks onderhoud
Hierbij wordt aandacht besteed aan het ‘grote onderhoud’ van de tuin zoals het snoeien van beplanting, het bemesten van borders en  het verbeteren van de vormgeving van gazons. Meestal gebeurt dit tijdens een najaarsbeurt en/of voorjaarsbeurt.

Periodiek onderhoud
Dit is onderhoud wat tussen de voorjaarsbeurt en najaarsbeurt wordt gepleegd. Het bevat tuinonderhoud gedurende het hele jaar door, waardoor uw tuin er strak en verzorgd uit blijft zien. U kunt Dam Hoveniers onderhoud laten plegen, afhankelijk van wat uw wensen zijn. U kunt het aanbod naar eigen wens invullen

Incidenteel onderhoud
Dit omvat het uitvoeren van specifieke werkzaamheden op afroep van de klant die incidenteel voorkomen. Dit varieert van gehele tuinen snoeien tot onkruid bestrijding.

Het weer